Memory hacking…ik weet het niet meer

In de US is via PBS Amercia de documentairereeks Memory Hackers gestart deze week.

Een van de meest onbekende hersendomeinen, het geheugen, staat hier centraal. We zijn bij de kern aangekomen en schijnen geheugen te kunnen deleten. En als dat mogelijk is zal het ook wel snel aan te vullen zijn.

brai update

Nieuwe ontwikkelingen zijn gevaarlijk

Horrorscenario’s als het geheugendeel van onze wereldleiders kan worden gehackt. Of wat te denken van een collectieve lemmingsgedrag 1.1 update op burgers?

Bij nieuwe ontwikkelingen reageren mensen vaak primair uit belemmeringen en angst. De eerste Nederlandse trein in 1839 werd rokende stalen duivel genoemd. De koeien in de wei langs het spoor zouden geen melk meer geven volgens de boeren. En dan die razende snelheid van wel 38 km/u. De passagiers zouden stikken doordat hun keel er zeker door zou worden worden afgeknepen. De eerste film in 1895 was de aankomst van een trein, van de gebroeders Lumière.. Er komt een stoomtrein aanrijden en de passagiers stappen uit. That’s it. De eerste filmbezoekers renden gillend bij het scherm weg omdat ze vreesden dat de trein erdoorheen zou komen.

 

Nieuwe ontwikkelingen zijn nuttig

Traumatische herinneringen kunnen worden verwijderd als we ons geheugen kunnen aanpassen. Hierdoor kunnen getraumatiseerde  mensen hun leven beter weer op orde krijgen. Daar kunnen we over discussiëren omdat verwerking (nu) een wezenlijk deel van ons leven is om te groeien.

Door ons geheugen te “hacken” ligt er in ieder geval een mooie toekomst voor de Permanente Educatie (PE) binnen de WFT in Financiële Dienstverlening. We hebben altijd up to date adviseurs. Een kwestie van een 1 minuut durende hersenupdate en de financieel / hypotheekadviseur is weer gereed voor het beste advies waarin kennis en empathie optimaal zijn gecombineerd. De Robo Advisor versus de mensen adviseur 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s